Kvaliteter

"Myk Merino"

"Myk merino" er en lett og behagelig merinokvalitet. Den består kløtesten her hjemme hos oss, og er i tillegg slitesterk. Hvert hespe veier 100 gram, og du får ca. 420 drøye meter . Dette garnet består av 75% superwash merino og 25% nylon. 

Samme strikkefasthet som f.eks Arwetta fra Filcolana og Jawoll fra Lang Yarn. Ca. 28-30 masker på 10 cm.

Dette garnet er et perfekt utgangspunkt for behagelige hverdagsplagg du kan bruke igjen og igjen.  Det er superfint å blande med en silk mohair, eller et luftig kabelspunnet garn som er favoritten her i huset. Ikke minst er det perfekt som strømpegarn!

Det er ikke uten grunn at dette er mange sitt favorittgarn!

"Bare Merino"

Kusina til Myk Merino-gjengen. Jeg opplever det som mer eller mindre likt å jobbe med. Hvert hespe er på 100 gram og du får 400 myke meter å leke med. Kvaliteten er 100% superwash merino.

Får mer eller mindre samme strikkefasthet som Myk Merino på ca. 28 masker på 10 cm.

Merinoen tar farger veldig godt og gir kule, klare og skarpe fargebilder.  Et garn det er kjempegøy å jobbe i og med. Elsket av kløbarnet her i huset, holder seg godt og nupper ikke så vidt vi har opplevd. Et skikkelig brukenes garn som funker til alt og er skikkelig drøyt.

"Myk Merino 2"

Akkurat samme kvalitet som Myk Merino, men dette er en hardt spunnet 2-tråds variant som gir et noe tettere maskebilde. Garnet funker til absolutt alt, og er ekstra godt egnet til sokker f.eks.

Hvert hespe er 100 gram/ca. 425 meter 75% superwash merino og 25% nylon.

"Miss Skinny"

"Miss Skinny" er et supertynt og nydelig mykt garn med mange mange meter. Den er perfekt å blande inn sammen med hva som helst av garn for å få det unike uttrykket som håndmalt garn gir. Den fyller minimalt og jeg bruker den selv som erstatning for tynn silk mohair, eller legger den til i et allerede planlagt garnprosjekt. "Miss Skinny" er noe av det aller mykeste jeg strikker med og oppleves utrolig drøyt i bruk. Hvert hespe selges enkeltvis og er på 100 gram med hele 1200 meter. Dette er garnet som jeg bruker i alt fra tykk vinterstrikk til lette sommertopper for å få et magisk fargespill.  Siden garnet er så veldig veldig tynt, trenger du ikke å være redd for å gå for noen skikkelig sprø farger.  Uttrykket blir mye roligere sammen med et tykkere garn.  Kan strikkes med alt av garn, men kommer tydeligere frem mot lyse og sarte nyanser. Husk at jo tykkere garn du strikker sammen med, jo roligere uttrykk får du. Hva gjelder garnforbruk brukte jeg kun 50 gram på min siste genser som ble strikket sammen med et annet garn på pinne 6. 50% Baby Suri alpakka, 30% ekstra fin merino og 20% silke

Garnet som er blitt kjennemerket til Kine Sine og som har fått mange nye fans etter å ha kommet ut i verden.

"Skyfly"

"Skyfly" er en klassisk kvalitet i silk mohair som vi alle har blitt så glad i. Jeg elsker selv å strikke den sammen med et fastere garn i merino eller bomull/ull. Dette er et lett og mykt luksusgarn som setter det lille ekstra inn i plagg som du ønsker skal være noe "mer". Hvert enkelt hespe er på 50 gram og inneholder 420 meter med deilige 72% kid mohair og 28% silke. En kvalitet som er like perfekt til lune vinterplagg som til lette sommerfavoritter.

Min strikkefasthet: 22 masker = ca. 10 cm. på pinne 4. (men husk alltid prøvelapp).

"Skatten"

"Skatten" er en høyt elsket kvalitet hjemme hos oss, og har fått navnet sitt etter snuppa her i huset som kun liker MYKT og som hater å klø. Skatten er et tykt, men lett og supermykt 3-tråds garn. Hvert hespe er på 100 gram og 166 meter med ren magi.  Garnet er ganske kostbart, men er perfekt til kjappstrikkede småplagg som du bruker rett på huden. Eller chunky, større strikkeplagg som ikke tar en evighet å strikke. 80% superfin alpakka og 20% silke.

Min strikkefasthet: 18 masker = ca. 10 cm. på pinne 5. (men husk alltid prøvelapp).

"Cash baby"

Garnet som helt ubevisst har fått navn med dobbel betydning. For dette er ren luksus, og ja den koster cash. Dette er garnet jeg må unne meg på småplagg som skal kunne brukes rett på huden selv når kulda er fraværende. Jeg strikker den helst alene for da er den aller mykest. Men i større strikkeplagg bruker jeg den ofte sammen med en Miss Skinny og/eller en tynn cashmeretråd.

Det er til nå min aller mykeste favoritt i 70% baby alpakka, 20% silke og 10% cashmere. Du får 225 meter pr. hespe, og en advarsel om at denne kvaliteten er svært vanedannende.

"Slim Cash baby"

Dattera til "Cash baby". En tynnere variant av det elskede luksusgarnet, og i akkurat samme kvalitet. Garnet du sparer til og som du strikker ditt nye favorittplagg i. Lite er mykere mot huden enn denne.  Jeg strikker den alene på pinne 3.5-4 eller helst sammen med en silk mohair, en cashmeretråd eller et tynt blowyarn for superlette favorittplagg på pinne 5. 

Min strikkefasthet:  22-23 masker = ca. 10 cm. på pinne 4. (men husk alltid prøvelapp). Sammen med Tibet fra Cewec får jeg en perfekt strikkefasthet på pinne 5.

Det er til nå min aller mykeste favoritt i 70% baby alpakka, 20% silke og 10% cashmere. Du får 400 meter pr. hespe, og en advarsel om at denne kvaliteten er svært vanedannende.

"Luksusdyret"

Garnet for de av oss som har en hang til silkemyke plagg. En glatt og deilig kvalitet i en strikkefasthet som passer til veldig mange oppskrifter. Blandingen av ren merino og silke gir myke plagg som faller pent på kroppen.

Hvert hespe er på 100 gram. Fantastisk kvalitet i 50% ren merino og 50% silke. Du får 400 meter pr. hespe, og et luksusplagg å elske. Nydelig strikket alene på pinne 3.5-4 men jeg elsker den også sammen med en tynn silk mohair eller aller helst et tynt blowyarn på pinne 5-6.

Min strikkefasthet:  22-23 masker = ca. 10 cm. på pinne 4. (men husk alltid prøvelapp).

"Sporty Spice"

Et herlig mellomtykt garn som kan brukes til det aller meste. 50% ren merino og 50% ren alpakka gir varme, gode plagg som holder.

Hvert hespe er på 100 gram/300 meter.

Strikket alene får jeg en strikkefasthet på 21-22 masker på pinne 4. Elsker også denne kvaliteten sammen med Tibet fra Cewec på pinne 6. Sammen med en Tibet bruker jeg 1,5 hespe på en topp med stor volang i str. XS/S.

"Lille Skatten" (tidligere So Smooth)

Et deilig mellomtykt garn som passer til det aller meste. Deilig kombinasjon av 80% superfin alpakka og 20% myk silke.

Hvert hespe er på 100 gram/262 meter. Perfekt garn til plagg du vil bruke mye og som skal være myke, men også tåler litt.

Når jeg strikker denne alene på pinne 4 får jeg strikkefasthet på ca. 22 masker. Men den kan og strikkes tettere på en mindre pinne. Den er nydelig sammen med en lett silk mohair eller sammen med en lett kabelspunnet kvalitet. Strikket alene bruker jeg 2 hesper på en oversixed t-skjorte/topp i str. S.

"Finull"

100% ren finull av norsk sau fra Rauma Ullvarefabrikk.

Hvert hespe er 100 gram/ca. 350 meter. Anbefalt pinnestørrelse 3 for strikkefasthet 26/10, men kan like så godt strikkes på pinne 4 for SFH. 22/10.

Finull er en norsk klassiker og en superfavoritt blant mange.  Noe av det kuleste med Finull er at Rauma har laget et helt vilt kult og stort fargekart i denne kvaliteten.  Så om du ikke har råd eller lyst til å kjøpe inn håndfarget garn til et helt prosjekt, så kan du kjøpe vanlig Finull og blande inn håndfarget garn for mønster og kul effekt.

Håndvask kaldt ALENE må IKKE bløtlegges!

"Kremen"

Nydelig mykt garn i 90% ekstrafin merino superwash og 10% cashmere. 

Hvert hespe er på 100 gram/ca. 390 meter, som putter den i samme kategori på strikkefasthet som veldig mange av oss bruker til mye. Nemlig et sted mellom 22/23-10. Dette får jeg på pinne 4, men prøvelapp er som alltid key.

Dette garnet er en nydelig og eksklusiv kvalitet som passer i alt fra større plagg som gensere, til sjal, skjerf eller andre småplagg som du ønsker skal være myyyke. Jeg opplever garnet som veldig drøyt. Det kan selvfølgelig strikkes alene, men jeg elsker det sammen med en tynn tråd cashmere lace, cashmere dreams eller brush light for skikkelig myke plagg. Garnet passer til veldig mange oppskrifter.

"Fluffy Baby"

"Fluffy Baby" 74% baby suri alpakka og 26% mulberry silke.

Hvert hespe er på 50 gram/ca. 300 meter med myk, pusete magi.

Som navnet tilsier en skikkelig myk og "fluffy" kvalitet. Jeg synes denne er både mykere og fyldigere enn silk mohair og bruker helst denne om jeg ønsker litt "fluff". Husk at denne fyller litt mer enn silk mohair, så her er prøvelapp ekstra viktig. Perfekt som følgegarn i gensere, luer, halser og skjerf.

"Silkefin"

"Silkefin" er det ypperste av det aller beste med sine 100% morbærsilke i grad A kvalitet (the really good stuff).

Hvert hespe er på 100 gram og ca. 400 meter med 4-tråds silkemyk, glatt og vakker silke.

Dette er en skikkelig luksuskvalitet som man sparer til de beste av de beste prosjektene. Men denne funker i alt fra små prosjekter som sjal og skjerf eller til verdens beste luksusgenser?

Jeg får samme strikkefasthet som jeg får på Myk Merino og f.eks Arwetta fra Filcolana og Jawoll fra Lang Yarn. Ca. 28-30 masker på 10 cm. Silken er veldig glatt så noen kan trenge å gå ned på pinnestørrelse for å få et like fast uttrykk som tilsvarende garn.

"Krølle"

"Krølle" er noe av det morsomste jeg noen gang har strikket med. Et tøysete luksusgarn i 70% silke og 30% superfin merino.

Hvert hespe er på 100 gram og ca. 400 meter med småkrøllete bouclé. Men hespet oppleves svært stort og drøyt.

Denne kvaliteten er egentlig kun i testfasen hos meg, men det er så gøy at jeg måtte dele en liten smakebit med dere. Vil ikke mene så altfor bastant om strikkefasthet her da du kan leke deg veldig med dette garnet. Men min strikkefasthet:  22-23 masker = ca. 10 cm. på pinne 4. (men husk alltid prøvelapp). Akkurat nå strikker jeg den sammen med et syltynt følgegarn på pinne 6, og det gir en deilig og lett sommerkvalitet med mye luft i. Her er det bare å leke seg frem.

"Krølle" er som "Miss Skinny" et veldig tidkrevende garn å farge i og jobbe med, i tillegg til at det er ganske kostbart å kjøpe inn. Derav dyr pris ut til dere.

Med forbehold om prisendring og skrivefeil. Strikkefasthet er SVÆRT individuelt og vil variere sterkt fra kvalitet og i hvilken teknikk du strikker i, prøvelapp alltid!!! Alt håndfarget garn kan blø og skal ALLTID vaskes kaldt alene!